Het park

Evolis is een toonaangevend, hoogwaardig en duurzaam bedrijventerrein voor ondernemers met een visie en hoge groeiverwachtingen. Bijzondere aandacht gaat er uit naar de beeldkwaliteit, de integratie van het bedrijventerrein in het stedelijke weefsel, de ecologische impact en een doorgedreven parkmanagement. Het bedrijventerrein ligt langs de autosnelweg E17 in de regio Kortrijk, dicht bij de Franse grens: een regio die barst van creativiteit en dynamisme.

Flanders' smartest business park

Evolis werd door de Vlaamse regering bekroond als dé referentie voor bedrijventerreinen in Vlaanderen.

"Er was nood aan een kwalitatief praktijkvoorbeeld, een referentie en een voorbeeld voor de aanleg en het beheer van Vlaamse bedrijventerreinen." - Minister voor Economie Fientje Moerman op de prijsuitreiking in 2007.

Lees meer.

Ecologie ontmoet economie

Op Evolis wordt duurzame energie geproduceerd door vier monumentale windturbines die de drukke internationale snelweg E17 flankeren en jaarlijk aan 30 miljoen chauffeurs een inspirerende kijk op een schonere toekomst bieden.

Een ecologisch fiets- en wandelcircuit op het terrein integreert en versterkt bestaande waardevolle landschappelijke elementen.

Evolis toont dus hoe ecologie en economie hand in hand kunnen gaan.

Ruimte voor ondernemers met visie

De regio Kortrijk heeft gekozen voor een selectieve invulling van Evolis. U vindt er daarom enkel innovatieve ondernemingen die een hoge toegevoegde waarde creëren, die zich sterk internationaal oriënteren en die een hoge en hoogwaardige tewerkstelling vertegenwoordigen.

Op Evolis bent u er zeker van dat u in een omgeving terechtkomt waar vooruitstrevend denken, innoveren en creatief zoeken naar oplossingen wordt aangemoedigd.

Een uitstekende ligging

Evolis maakt deel uit van de Kortrijkse regio, een van de meest dynamische regio’s in België, centraal gelegen in het economische kerngebied van de EU. Het bedrijventerrein ligt langs de belangrijkste internationale toegangswegen van de regio, en is de ideale poort tot de Frans-Belgische Eurometropool Kortrijk-Lille-Tournai.

Lees meer.

Gerelateerd item onder de inhoud: 
Sfeerbeelden Evolis