Bereikbaarheid en ligging

Wie investeert in de regio Kortrijk zit vlak bij drie van Europa’s belangrijkste steden: Londen, Parijs en Brussel. Die zijn bereikbaar in amper anderhalf uur, en dat is meteen een dubbele troef: u bent hier dichtbij genoeg om mee te zijn en toch ook ver genoeg om te kunnen genieten van de voordelen van een ligging net buiten de kern.

Weg

Evolis ligt bij een afrit van de internationale autosnelweg E17. De E17 verbindt de regio met Gent en Antwerpen in het noorden, en Rijsel en Parijs in het zuiden. Dankzij deze internationale verbinding rijdt u met de wagen naar Londen in 2,5 uur, naar Parijs in 2 uur, naar Brussel in 1 uur en Amsterdam in 3 uur. De regio kent weinig tot geen verkeersopstoppingen en biedt een vlotte verbinding met andere belangrijke verkeersassen.

Plan uw route via Google maps.

Spoor

Het hst-station Lille-Europe is de drukste hst-hub ter wereld en ligt op minder dan 25 kilometer van Evolis. De hub verzekert een directe verbinding naar Brussel (38 minuten), Parijs (58 minuten), Londen (1u40), Keulen (3 uur) en Amsterdam (3u35). Het station van Kortrijk ligt op 4 kilometer van Evolis. Het biedt rechtstreekse verbindingen naar onder meer Brussel, Antwerpen, Gent, Brugge en Rijsel. De regio heeft een spoorterminal voor containers (op 8 kilometer van Evolis).

Lucht

De regio Kortrijk beschikt over een eigen luchthaven: Kortrijk-Wevelgem International Airport. De luchthaven, op 8 kilometer van Evolis, wordt hoofdzakelijk gebruikt voor zakenpassagiers en goederentransport. Andere internationale luchthavens binnen een straal van 100 kilometer zijn die van Zaventem (Brussels Airport), Rijsel (Aéroport de Lille) en Oostende (Ostend-Bruges International Airport).

Water

De regio Kortrijk wordt doorkruist door de Leie, een rivier die een schakel vormt in de nieuwe Seine Nord-verbinding. Langs die verbinding moeten grote binnenschepen goederen kunnen vervoeren tussen de Seine (en de regio Parijs) enerzijds, en de havens van Duinkerke, Antwerpen en Rotterdam anderzijds. De regio heeft een inland containerterminal: AVCT-containerterminal Avelgem (op 13 km van Evolis).