De regio

Regio Kortrijk

Creativiteit en dynamisme zijn eigen aan de Kortrijkse regio. Het is tenslotte dé designregio van België, bekend bovendien voor haar netwerk van gespecialiseerde kmo's. Hun aanwezigheid in nichemarkten en de focus op kwaliteit is een van de belangrijkste redenen voor de sterke economische positie van de regio binnen België.

Lees meer.

Vlaanderen

Tal van buitenlandse bedrijven en organisaties beschouwen Vlaanderen als de ideale testmarkt voor innovaties en nieuwe producten. Niet alleen is de koopkracht in België het hoogst in Vlaanderen, de regio vormt ook een Europese draaischijf van talen en culturen. Vlaanderen ligt op het kruispunt van drie belangrijke Europese culturen: de Latijnse, de Germaanse en de Angelsaksische.
 
 

België

België neemt een belangrijke plaats in op het economische schaakbord. Het is het 13e land ter wereld zowel voor export als voor import (WTO 2012). België is een van de favoriete bestemmingen van investeerders. Elk jaar worden er voor miljarden aan buitenlandse rechtstreekse investeringen verwezenlijkt.

Lees meer.

Eurometropool

De regio Kortrijk maakt deel uit van de Frans-Belgische Eurometropool Kortrijk-Lille-Tournai. Vanuit de Eurometropool staat u binnen anderhalf uur in Parijs, Londen of Brussel.

Lees meer.